Strömshaga startade sin verksamhet med butik i blygsam skala 1973 i ett gammalt rivningshus i Alingsås, en härlig atmosfär som tyvärr gick i grävskopans rov. 

Verksamheten flyttades 1980 till en grannfastighet, också detta hus helt underbart, där det gamla var orört. I mars 2007 såldes butiken i Alingsåssom idag lever vidare i samma stil och atmosfär men numera drivs av paret Eva-Lis och Christer Andersson.

Vid sidan av butiken har de även bedrivit en grossistverksamhet med försäljning av en stor del av butikssortimentet till andra butiker i mestadels norden. 1987 specialiserade de sig på egen designad hemtextil på grossistsidan, vilken såldes i mitten av 90-talet och idag drivs under namnet Nyblom & Kollén.

På senare år intresset av att återuppta grossistverksamheten vuxit i takt med att deras barn allt mer funnit intresset. I mitten av 2010 bestämde de sig för att ta tjuren vid hornen och köra igång. Efter en intensiv höst och förhandlingar på andra sidan klotet lyckades de stolt presentera en monter på formexmässan i januari som därmed blev startskottet för Strömshaga AB.

De drivs av visionen att kunna bidra med en unik känsla till varje hem med inspiration tagen från svunna tider. Lantlig, industriell och retro heminredning ligger dem varmt om hjärtat för tillfället.